• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Tarihi Kalkanoğlu ve Tarihi Bulgurlu pilavcısı aynı mı?

    • Yemek
    • TarihiMekanlar
    • Pilav
    • Trabzon

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hayır, Tarihi Kalkanoğlu ve Tarihi Bulgurlu pilavcısı aynı değildir.
    Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı, 1856 yılından beri Trabzon'da faaliyet gösteren ve pilavını kemik suyu ile yapan bir pilavcıdır 125.
    Tarihi Bulgurlu pilavcısı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. turkiyeturizmansiklopedisi.com
        1
      2. nomatto.com
        2
      3. kisikatesakademi.com.tr
        3
      4. tasteatlas.com
        4
      5. gezerekyiyelim.com
        5
    • Bulgurlu pilavının tarihi nedir?

    • Osmanlı-Rus Savaşı döneminde Trabzon'da neler yaşandı?

    • Tarihi Kalkanoğlu'nun menüsünde neler var?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kalkanoğlu pilavının özelliği nedir?

    Kalkanoğlu pilavının özellikleri: Malzeme: Pilav yapımında kemik suyu kullanılır; kemik ve kemik iliği 24 saat boyunca kaynatıldıktan sonra elde edilen su pilavda kullanılır. Pişirme: Pirinç kavrulmadan, et veya kemik suyu ile haşlanarak yapılır. Lezzet: Pilav, Trabzon tereyağı ile lezzetlendirilir. Tarih: 1856 yılına dayanan bir geçmişi vardır. Servis: Pilav hala ilk günkü gibi tartıyla satılmaktadır. Yan ürünler: Yanında kuru fasulye, kavurma, turşu, ayran ve sütlaç gibi ürünler de sunulur.
    • YemekTarifleri
    • TürkMutfağı
    • Pilav
    • GelenekselYemekler
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"khwi0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Ftarihi-kalkanoglu-ve-tarihi-bulgurlu-pilavcisi-ayni-mi-3287404766%3Flr%3D213%26ncrnd%3D33648","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8682701941759506003","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1759506026421516-9085907414167526016-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-204-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"khwiw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"khwi1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"khwiw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"khwi2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Hayır, Tarihi Kalkanoğlu ve Tarihi Bulgurlu pilavcısı aynı değildir**.\n\nTarihi Kalkanoğlu Pilavcısı, 1856 yılından beri Trabzon'da faaliyet gösteren ve pilavını kemik suyu ile yapan bir pilavcıdır [```1```](https://eksisozluk.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi--1857218)[```2```](https://www.100tarihilokanta.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi/)[```5```](https://blog.n11.com/yemek/kalkanoglu-pilavcisi).\n\nTarihi Bulgurlu pilavcısı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi","title":"Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı | Türkiye Turizm Ansiklopedisi","shownUrl":"https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://nomatto.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi-trabzon","title":"Tarihi Kalkanoğlu Pilavı | Nomatto","shownUrl":"https://nomatto.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi-trabzon","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.kisikatesakademi.com.tr/lezzet-avcilari/kalkanoglu-pilavcisi-trabzon-67","title":"Tarihi Kalkanoğlu Pilavı - Trabzon | Kısık Ateş Akademi","shownUrl":"https://www.kisikatesakademi.com.tr/lezzet-avcilari/kalkanoglu-pilavcisi-trabzon-67","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.tasteatlas.com/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi","title":"Tarihi Kalkanoglu Pilavcisi | TasteAtlas | Recommended...","shownUrl":"https://www.tasteatlas.com/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.gezerekyiyelim.com/2013/12/tarihi-kalkanoglu-pilav-trabzon/","title":"Tarihi Kalkanoğlu Pilav (Trabzon) – Gezerek Yiyelim","shownUrl":"https://www.gezerekyiyelim.com/2013/12/tarihi-kalkanoglu-pilav-trabzon/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Tarihi Kalkanoğlu ve Tarihi Bulgurlu pilavcısı aynı mı?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarihimekanlar","text":"TarihiMekanlar"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"},{"href":"/yacevap/t/trabzon","text":"Trabzon"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Bulgurlu pilavının tarihi nedir?","url":"/search?text=Bulgurlu+pilav%C4%B1n%C4%B1n+tarihi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Osmanlı-Rus Savaşı döneminde Trabzon'da neler yaşandı?","url":"/search?text=Osmanl%C4%B1-Rus+Sava%C5%9F%C4%B1+d%C3%B6neminde+Trabzon&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Tarihi Kalkanoğlu'nun menüsünde neler var?","url":"/search?text=Tarihi+Kalkano%C4%9Flu%27nun+men%C3%BCs%C3%BCnde+neler+var%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Tarihi+Kalkano%C4%9Flu+ve+Tarihi+Bulgurlu+pilavc%C4%B1s%C4%B1+ayn%C4%B1+m%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8682701941759506003","reqid":"1759506026421516-9085907414167526016-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-204-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1759506026421516-9085907414167526016-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-204-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"khwiw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"khwi3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezipgordukyiyipictik.wordpress.com/2014/12/30/kalkanoglu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gazetekadikoy.com.tr/kultur-sanat/saraylardan-gelen-lezzet?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://termepirinci.com/trabzonun-kalkanoglu-pilavi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.100tarihilokanta.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/yemek/bilgi/157-yildir-suren-lezzet-1762972?size=16&stub=1"],"header":"Kalkanoğlu pilavının özelliği nedir?","teaser":"Kalkanoğlu pilavının özellikleri: Malzeme: Pilav yapımında kemik suyu kullanılır; kemik ve kemik iliği 24 saat boyunca kaynatıldıktan sonra elde edilen su pilavda kullanılır. Pişirme: Pirinç kavrulmadan, et veya kemik suyu ile haşlanarak yapılır. Lezzet: Pilav, Trabzon tereyağı ile lezzetlendirilir. Tarih: 1856 yılına dayanan bir geçmişi vardır. Servis: Pilav hala ilk günkü gibi tartıyla satılmaktadır. Yan ürünler: Yanında kuru fasulye, kavurma, turşu, ayran ve sütlaç gibi ürünler de sunulur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kalkanoglu-pilavinin-ozelligi-nedir-3452665482","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"},{"href":"/yacevap/t/gelenekselyemekler","text":"GelenekselYemekler"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming plate of golden rice cooked in bone broth, topped with a generous dollop of melted butter and served alongside tender, slow-cooked beef, evoking the rich culinary tradition of Trabzon.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-ELTUk7Ud6ch7liUPwkQn/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"khwiw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"khwi4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"khwiw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"khwi5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"khwiw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}