Buradasın
Kalkanoğlu pilavının özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalkanoğlu pilavının özellikleri:
- Malzeme: Pilav yapımında kemik suyu kullanılır; kemik ve kemik iliği 24 saat boyunca kaynatıldıktan sonra elde edilen su pilavda kullanılır 14. Ayrıca özel pirinç kullanılır 1.
- Pişirme: Pirinç kavrulmadan, et veya kemik suyu ile haşlanarak yapılır 2.
- Lezzet: Pilav, Trabzon tereyağı ile lezzetlendirilir 23.
- Tarih: 1856 yılına dayanan bir geçmişi vardır 12. Osmanlı Sarayı’nın baş pilavcısı Süleyman Ağa’nın Trabzon’a yerleşmesiyle başlamıştır 12.
- Servis: Pilav hala ilk günkü gibi tartıyla satılmaktadır 14.
- Yan ürünler: Yanında kuru fasulye, kavurma, turşu, ayran ve sütlaç gibi ürünler de sunulur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: