Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, son kullanma tarihi geçmiş kahvenin tadı ve aroması önemli ölçüde değişmiş olabilir; kahve bayatlayabilir, acılaşabilir veya aromasını kaybedebilir 12.
Tarihi geçmiş kahveyi tüketmeden önce şu adımlar izlenebilir:
- Görsel kontrol 1. Kahvede küf veya olağandışı bir görüntü olup olmadığını kontrol edin 1.
- Koku testi 1. Kahvenin kokusu hala karakteristik mi? Bayat veya ekşi bir koku alıyorsanız tüketmeyin 1.
- Küçük bir miktar deneme 1. Eğer görünüm ve koku normalse, çok az miktarda demleyip tadına bakın 1.
- Tadıma göre karar 1. Tadı kötüyse veya bayatsa, kahveyi tüketmekten kaçının 1.
Kahve, düşük nem içeriği sayesinde bakteri üremesi için elverişli bir ortam değildir, bu nedenle tarihi geçmiş kahve bozulmaz; yani küflenmez veya zehirli hale gelmez 1.
En doğru karar için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: