Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze çekirdek kahvenin anlaşılmasına yardımcı olan bazı ipuçları şunlardır:
- Kavrulma Tarihi: Kahvenin kavrulma tarihine bakmak, tazeliğini belirlemenin en güvenilir yoludur 1.
- Koku: Taze kahve, iştah açıcı ve yoğun bir kokuya sahiptir 12.
- Görünüm: Kahve çekirdekleri birbirine yapışmıyor ve dağılıyorsa, bu kahvenin taze olduğunu gösterir 12.
- Pişme Süresi: Taze kahveler daha kısa sürede pişer 1.
- Tat: Kahvenin tadı ekşi değilse ve kadifemsi bir köpük oluşturuyorsa, taze olduğu söylenebilir 1.
Ayrıca, kahve poşetinin üzerinde G tipi yazması, kahvenin Rio Minas Gr. 5 Tipi Arabica çekirdeklerinden üretildiğini ve dolayısıyla taze olabileceğini gösterir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: