Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dereotu, maydanozgiller familyasından gelen, yumuşak yaprakları ve yeşil rengiyle aromatik bir bitkidir 1. Tarhun ise, papatyagiller familyasının yavşan cinsinden, çok yıllık bir bitkidir 5.
Tarhun ve dereotu arasındaki bazı farklar:
- Kullanım Alanı: Dereotu, genellikle Türk mutfağında zeytinyağlı yemeklerde, dolmalarda ve sebze yemeklerinde kullanılır 3. Tarhun ise Fransız mutfağında sıkça tercih edilir 25.
- Lezzet: Tarhun, anasona benzer bir tada sahiptir 23. Dereotunun tadı ise kimyonu andırır 2.
- Isıya Dayanıklılık: Tarhun, ısıya dayanıklı olduğu için güveç, sos ve çorbalarda kullanılabilir 2. Dereotu ise daha çok taze olarak kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: