Buradasın
Tarhana çorbasının kıvamı nasıl ayarlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarhana çorbasının kıvamını ayarlamak için şu adımları izlemek gerekir:
- Tarhanayı Islatma: Tarhanayı bir gece önceden 2 su bardağı su ile ıslatın 1.
- Su Ekleme: Tencerede suyu veya et suyunu kaynatın, ardından ıslattığınız tarhanayı ekleyin 12.
- Karıştırma: Orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin 12.
- Kıvam Kontrolü: Çorbanın kıvamı koyulaşmaya başlayacaktır, çok koyu olursa azar azar sıcak su ekleyerek açabilirsiniz 2.
- Pişirme Süresi: Yaklaşık 10-15 dakika daha pişirerek kıvamı ayarlayın 1.
Bu şekilde, tarhana çorbasının ideal kıvama gelmesi sağlanır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: