Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarhana çorbası pişirmek için gerekli malzemeler:
- 4 yemek kaşığı toz tarhana 1;
- 1 tutam kuru nane 1;
- 7 su bardağı su 1;
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1;
- 1 su bardağı suda bekletilmiş hellim peyniri (isteğe bağlı) 1.
Pişirme aşamaları:
- Bir çorba tenceresinde tereyağı ve domates salçasını hafif karıştırın 1.
- Ardından tarhanayı ve suyu ilave edin 1.
- Opsiyonel olarak kuru nane, tuz ve karabiberi ekleyin 1.
- Sürekli karıştırarak kaynatın 1.
- Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın, kısık ateşte kapağı kapalı 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın 1.
- Hellim peynirini küp küp doğrayın ve yağsız bir tavada soteleyerek renk verin 1.
- Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine hellim peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz 1.
Alternatif bir tarhana çorbası tarifi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: