Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçınlı rulonun sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz mayalanma: Hamurun yeterince mayalanmaması, ruloların sert olmasına yol açabilir 4. Mayalanma süresi, kullanılan maya ve malzemelerin sıcaklığına bağlı olarak değişebilir 3.
- Malzeme sıcaklığı: Kullanılan tüm malzemelerin (ılık olması gerekenler hariç) oda sıcaklığında olmaması, hamurun kıvamını etkileyebilir 23.
- Hamur kıvamı: Hamurun ele yapışmayan bir kıvamda olmaması, sert rulolara neden olabilir 3. Hamurun kıvamını ayarlamak için un eklemesi yapılabilir 3.
Tarçınlı rulonun daha yumuşak olması için bu noktalara dikkat edilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: