Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tandoori tavuk tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg tavuk butu 1
- 200 g yoğurt 1
- 2 yemek kaşığı tandoori baharatı 1
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1
- 1 cm taze zencefil (rendelenmiş) 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- Yarım çay kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Tavuğu derin bir kabın içine alarak, yoğurt, tandoori baharatı, limon suyu, sarımsak, zencefil, tuz ve sıvı yağı ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak tavuğu marine edin ve buzdolabında en az 2 saat, tercihen gece boyunca bekletin 1.
- Marine edilmiş tavukları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin 1.
- Tavukların dışının kızarmasını sağlamak için pişirme süresinin son 5 dakikasında fırın ızgarasını açın 1.
- Pişen tavukları fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirip, yanında pilav veya naan ekmeği ile servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: