Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam yağlı Mihaliç peynirinin nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler:
- Kabuk ve yapı: Dışı ince ve beyaz bir kabuğa sahip olup, yuvarlak gözler içeren sert bir peynirdir 14.
- Yağ oranı: %45 oranında yağ içerir 4.
- Aroma ve tat: Kuvvetli ve keskin bir aroması vardır, ağızda tatlımsı bir tuzluluk bırakır 5.
- Üretim malzemesi: Genellikle tam yağlı kıvırcık koyun sütünden yapılır, koyun sütünün yetersiz kaldığı durumlarda inek sütünden de üretilebilir 13.
Tam yağlı Mihaliç peynirini anlamak için en doğru yöntem, güvenilir kaynaklardan satın almaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: