Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Takviye edici gıda onayı için yapılan testler şunlardır:
- Kimyasal Analizler: Ürünün içerdiği bileşenlerin kimyasal yapısını ve güvenliğini doğrulamak için yapılır 12.
- Mikrobiyolojik Analizler: Ürünün mikroorganizma içeriğini ve hijyen standartlarını kontrol eder 3.
- Ağır Metal Analizleri: Üründe ağır metallerin bulunup bulunmadığını ve miktarlarını belirler 34.
- GMP (İyi Üretim Uygulamaları) ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Sertifikası: Üretim sürecinin standartlara uygun olduğunu gösterir 1.
- Laboratuvar Analiz Raporları: Ürünün beyan edilen içeriklere uygunluğunu doğrulamak amacıyla Bakanlık tarafından numune alınarak yapılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: