Takviye edici gıda analizleri, ürünlerin güvenlik ve kalite standartlarına uygunluğunu kontrol etmek için yapılan çeşitli testleri içerir. Bu analizler şunlardır: 1. Vitamin Analizleri: A, D, E, K, ß-carotene, C, B1, B2, B3, B6, B7, B9 gibi vitaminlerin analizleri. 2. Element Analizleri: Cıva, kadmiyum, kurşun, arsenik gibi ağır metallerin ve demir, çinko, bakır, mangan, kalsiyum, fosfor, selenyum, sodyum gibi minerallerin analizleri. 3. Etkinlik Analizleri: Ürünün belirtilen etkileri sağlayıp sağlamadığını kontrol eder. 4. Stabilite Analizleri: Ürünün raf ömrü boyunca stabilitesini korur mu diye yapılır. 5. İçermez Analizleri: Pestisit, GDO, mikotoksin, domuz eti aranması gibi analizler. 6. Organoleptik Duyusal Analizler: Ürünün tat, koku, görünüm gibi duyusal özelliklerinin değerlendirilmesi. 7. Yapay Tatlandırıcılar ve Katkı Maddeleri Analizleri: Aspartam, asesülfam K, sakarin, benzoik asit, boya aranması gibi analizler. 8. Karbonhidrattan Gelen Enerji Analizi: Ürünün içerdiği enerjinin karbonhidratlardan gelme oranının belirlenmesi.