• Buradasın

    Tako için hangi kabuk kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tako için %100 mısır unundan hazırlanmış çıtır tako kabukları kullanılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kabuk nedir?

    Kabuk kelimesi, farklı bağlamlarda çeşitli anlamlara gelebilir: 1. Genel Anlam: Bir şeyin üstünü kaplayan ve onu dış etkilere karşı koruyan, kendiliğinden oluşmuş sertçe bölüm, kışır. 2. Ekmek: Ekmeğin pişme sırasında içinden daha çok sertleşen dış bölümü. 3. Gök Bilimi: Bir sıvı veya gazı dıştan saran, sert katman. 4. Tıp: Deri üzerinde bir yaranın veya sivilcenin kurumasıyla oluşan sertçe bölüm. 5. Hayvan Bilimi: Bir hayvanı dıştan örten kitinli, kalkerli, silisli, kemiksi veya boynuzsu örtü, kavkı.

    Tako kabuğu nasıl yapılır?

    Tako kabuğu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 büyük yumurtanın beyazı - 3 yemek kaşığı un - 1/4 tatlı kaşığı tarçın - 1-1,5 kaşığı eritilmiş tereyağı - 4 yemek kaşığı şeker - 1-1,5 tatlı kaşığı kanola yağı - 1/4 tatlı kaşığı alkolsüz vanilya ekstresi Yapılışı: 1. Fırın pişirme kağıdını fırın tepsisine koyup, yağlayın. 2. Kasede un ve tarçını karıştırın. 3. Başka bir küçük kapta yumurta akı, şeker, tereyağı, kanola yağı ve vanilya ekstresini karıştırın. 4. Unlu karışımla, yumurta karışımı birbirine katın ve tekrar karıştırın. 5. Tarçın rengi bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 6. Karışımdan 1 yemek kaşığından biraz daha az alıp yağladığınız pişirme kağıdına dökün ve kaşıkla yayın, eni 4 cm olmalı. 7. 7-9 dakika altın kahverengi rengi alana kadar pişirin. 8. Hazırladığınız hamurları tahta kaşıklara asın. Afiyet olsun.