Kuruvasan hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr un; 10 gr tuz; 50 gr toz şeker; 25 gr yaş maya veya 7 gr kuru maya; 300 ml soğuk su; 300 gr tereyağı (hamurun arasına koymak için); 1 yumurta sarısı (üzeri için). Yapılış aşamaları: 1. Hamurun hazırlanması: Un, tuz, şeker ve mayayı karıştırarak suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. 2. Dinlendirme: Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. 3. Tereyağının hazırlanması: Tereyağını dikdörtgen şekilde açın ve dolapta katılaşana kadar bekletin. 4. Hamuru açma ve katlama: Dinlenen hamuru ince bir dikdörtgen şeklinde açın, ortasına tereyağını yerleştirin ve katlayın. 5. Şekil verme: Hamuru üçgenler şeklinde kesin ve her birini rulo yaparak kruvasan formuna getirin. 6. Fırınlama: Şekillendirilen hamurları tepsiye dizip 30 dakika dinlendirin. Kuruvasan hamurunun daha hafif ve çıtır olması için, unun bir kısmını tam buğday unu ile değiştirebilirsiniz.