• Buradasın

    Sütlü biberin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen with a steaming clay pot of sütlü biber, surrounded by fresh green peppers, grated kaşar cheese, a small bowl of olive oil, and sprigs of thyme and mint on a wooden table.
    Sütlü biberin içine konabilecek bazı malzemeler:
    • Kaşar peyniri 1. Rendelenmiş kaşar, kıvam aldıktan sonra eklenebilir 1.
    • Pul biber veya kimyon 3. Tarife farklı bir aroma katmak için eklenebilir 3.
    • Zeytinyağı 34. Yemekte kullanılmak üzere bir tavada ısıtılabilir 34.
    • Taze kekik veya nane 3. Yemek piştikten sonra süsleme amacıyla eklenebilir 3.
    Ayrıca, sütlü biber turşusu yapılırken içine yağlı beyaz peynir de eklenebilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Biberli süt nasıl yapılır?

    Sütlü biber tarifi için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 500 gram biber; 2 yemek kaşığı un; 2 su bardağı süt; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ortadan ikiye bölün ve 3 parmak kalınlığında doğrayın. 2. Bir tavada biberleri zeytinyağı ile birlikte kavurun. 3. Kavrulan biberlerin üzerine unu da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Sütü azar azar ilave edip, pürüzsüz olması için karıştırarak pişirin. 5. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra ocaktan alın. 6. Ana yemek ile birlikte, üzerine toz biberli kızdırılmış tereyağı dökerek servis edin. Alternatif olarak, biberli yoğurt mayalamak için: Taze biberleri yıkayıp ince ince doğrayın. Biberleri hafifçe kavurun. 40-45 °C'ye soğutulmuş süte mayalık yoğurt ekleyin ve karıştırın. Doğranmış biberleri de ekleyip homojen bir karışım elde edin. Karışımı temiz bir kapta 6-8 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.

    Sütlü kırmızı biber mezesi nasıl yapılır?

    Sütlü Kırmızı Biber Mezesi Tarifi: Malzemeler: 2 adet kapya biber; 1 yemek kaşığı konserve mısır; 1-2 dal dereotu; 1 yemek kaşığı ceviz içi; 3 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Kapya biberini küçük küçük doğrayın. 2. Tavaya zeytinyağı döküp doğradığınız biberleri yumuşayana kadar soteleyin. 3. Yumuşayan biberleri soğumaya bırakın. 4. Bir kaba doğranmış dereotu ve cevizi ekleyin, üzerine süzme yoğurdu ekleyip karıştırın. 5. Biberleri ekleyin ve haşlanmış mısırları da ekleyip karıştırın. 6. Mezeyi servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu ve ceviz serpebilirsiniz. Not: Tarif, Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.