• Buradasın

    Sütlü biberin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sütlü biberin içine şu malzemeler konur:
    1. Biber: Genellikle sivri biber kullanılır ve çekirdekleri çıkarılıp iri parçalar şeklinde doğranır 12.
    2. Zeytinyağı: Tavada biberi kavurmak için kullanılır 15.
    3. Un: Biberle birlikte kavrulur 15.
    4. Süt: Soğuk süt, karışıma eklenir ve koyulaşıncaya kadar pişirilir 15.
    5. Tuz: Tatlandırmak için kullanılır 15.
    İsteğe bağlı olarak üzerine kırmızı toz biber ve kaşar peyniri de eklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Biberli süt nasıl yapılır?

    Biberli süt yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Sütlü Biber Tarifi: - Malzemeler: 12-13 adet sivri biber, 1 yemek kaşığı un, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz biber. - Hazırlanışı: Biberleri yıkayıp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Unu ekleyip iki dakika kavurun, ardından sütü ekleyip pişirmeye devam edin. 2. Biber Sütlüsü Tarifi: - Malzemeler: 1 kg dolmalık biber, 1 litre süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı), 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı), 1 su bardağı su. - Hazırlanışı: Dolmalık biberleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve tohumlarını çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın.

    Sütlü kırmızı biber mezesi nasıl yapılır?

    Sütlü Kırmızı Biber Mezesi yapmak için gerekli malzemeler: 8-10 tane yeşil biber; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı un; 1 su bardağı süt; 1 çay kaşığı karabiber; Tuz; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber. Yapılışı: 1. Biberler çekirdeklerinden temizlenir ve büyük büyük olacak şekilde doğranıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında kızartılır. 2. Kızaran biberlere 1 yemek kaşığı un eklenip 2 dk kadar kavrulur. 3. Daha sonra 1 su bardağı süt, tuz ve karabiber ilave edilir ve süt kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. 4. Pişen biberler bir servis tabağına alınarak üstüne tereyağında yakılmış kırmızı toz biber gezdirilir. 5. Sıcak sıcak servis yapılır.