Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biberli süt yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Sütlü Biber Tarifi 1:
- Malzemeler: 12-13 adet sivri biber, 1 yemek kaşığı un, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz biber 1.
- Hazırlanışı: Biberleri yıkayıp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Unu ekleyip iki dakika kavurun, ardından sütü ekleyip pişirmeye devam edin 1. Ocağı kapatıp ayrı bir tavada tereyağını eritip toz biberi ekleyin ve biberlerin üzerine dökün 1.
- Biber Sütlüsü Tarifi 2:
- Malzemeler: 1 kg dolmalık biber, 1 litre süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı), 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı), 1 su bardağı su 2.
- Hazırlanışı: Dolmalık biberleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve tohumlarını çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın 2. Tereyağı veya zeytinyağını bir tencerede ısıtıp unu ekleyerek kavurun 2. Üzerine doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin 2. Süt ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın, ardından tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyin 2. Karışım kaynadıktan sonra altı kısılıp 15-20 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: