Sütlava tatlısının içinde şunlar bulunur: Malzemeler: 1 paket baklavalık yufka, 1 litre süt, 2,5 su bardağı toz şeker, 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, ceviz, fındık veya Antep fıstığı. Hazırlanışı: 1. Öncelikle sütlü şerbeti hazırlayın: Şekeri tencereye alıp üzerine sütü ilave edin ve karıştırın. 2. Şerbeti kaynaması için ocağa alın ve yaklaşık 15 dakika kaynatın. 3. Şerbeti soğuması için kenara alın, bu arada margarini eritip içine sıvı yağı karıştırın. 4. Fırın tepsisini hazırladığınız yağ ile yağlayın. 5. 3 kat baklavalık yufkadan serip her yufkanın üzerini fırça yardımıyla yağlayın. 6. 3 yufkada bir yağlayarak 12 kat yufkayı tepsiye dizin. 7. Yufkaların 12. katına ince çekilmiş fındık veya ceviz içi koyun. 8. Tekrar 3 yufka serip yağlayın ve bu şekilde tüm yufkaları hazırlayın. 9. Kalan yağı da üzerine döküp sürün. 10. Kare şeklinde dilediğiniz büyüklükte sütlava tatlısını kesin. 11. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. 12. Fırından çıkardıktan sonra sütlava tatlısını ılık hale gelene kadar bekletin. 13. Kenarda bekleyen sütlü soğumuş şerbeti tepsiye dökün. 14. Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin, ardından toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.