Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlava tatlısının içinde şunlar bulunur:
- Malzemeler: 1 paket baklavalık yufka, 1 litre süt, 2,5 su bardağı toz şeker, 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, ceviz, fındık veya Antep fıstığı 14.
Hazırlanışı:
- Öncelikle sütlü şerbeti hazırlayın: Şekeri tencereye alıp üzerine sütü ilave edin ve karıştırın 14.
- Şerbeti kaynaması için ocağa alın ve yaklaşık 15 dakika kaynatın 1.
- Şerbeti soğuması için kenara alın, bu arada margarini eritip içine sıvı yağı karıştırın 1.
- Fırın tepsisini hazırladığınız yağ ile yağlayın 1.
- 3 kat baklavalık yufkadan serip her yufkanın üzerini fırça yardımıyla yağlayın 1.
- 3 yufkada bir yağlayarak 12 kat yufkayı tepsiye dizin 14.
- Yufkaların 12. katına ince çekilmiş fındık veya ceviz içi koyun 1.
- Tekrar 3 yufka serip yağlayın ve bu şekilde tüm yufkaları hazırlayın 4.
- Kalan yağı da üzerine döküp sürün 1.
- Kare şeklinde dilediğiniz büyüklükte sütlava tatlısını kesin 1.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra sütlava tatlısını ılık hale gelene kadar bekletin 1.
- Kenarda bekleyen sütlü soğumuş şerbeti tepsiye dökün 1.
- Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin, ardından toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: