Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süryani şarabının en iyisi olarak değerlendirilebilecek birkaç çeşit şunlardır:
- Shiluh: Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinin fermantasyonuyla üretilen, Süryani şarapları arasında en sık tercih edilen türdür 12.
- Turabdin: Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden elde edilir ve doğru şekilde muhafaza edildiğinde 10 yıla kadar yıllandırılabilir 12.
- Kustan: Kerkük ve Mezrona üzümleri kullanılarak üretilen, beyaz bir şarap olup uygun koşullarda saklandığında 10 yıla kadar dayanabilir 13.
Süryani şaraplarının kalitesi, üretim süreci ve kullanılan üzüm çeşitlerine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: