Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Suriye ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 2 tatlı kaşığı şeker 3;
- 1 paket instant maya 3;
- 1,5 su bardağı ılık su 3;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında un, tuz ve şekeri karıştırın 3.
- Bir bardak ılık suyun içine mayayı ekleyip karıştırın ve 5 dakika bekletin 3.
- Mayalı suyu unlu karışıma ekleyin 3.
- Kalan suyu ve sıvı yağı ekleyip yoğurun 3.
- Hamuru mayalanması için örtün ve 1 saat kadar bekletin 3.
- Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın 3.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine yuvarladığınız parçaları dizin 3.
- Tepsiyi örtün ve hamurları 30 dakika daha dinlendirin 3.
- Fırını 220 dereceye ısıtın ve hamurları 15-20 dakika pişirin 3.
Suriye ekmeği, tam buğday unu ve beyaz unun karışımıyla yapılır 3. Piştikten sonra üzerine zeytinyağı sürülerek daha lezzetli hale getirilebilir 3.
Suriye ekmeği tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye şu sitelerden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: