Dondurucudan çıkan ıspanak, çeşitli şekillerde değerlendirilebilir: Börek veya yemek yapımında: Ispanak, börek veya yemeklik olarak ayrılabilir ve buzdolabı poşetlerinde saklanabilir. Smoothie veya bebek maması yapımında: Tek seferde kullanılacak miktar az olacak şekilde poşetlenip dondurulabilir. Sote veya yemek: Çözdürülüp sarımsak ve zeytinyağı ile sotelenerek yan yemek olarak servis edilebilir. Makarna yemeği: Kremalı veya domates bazlı sosla karıştırılarak makarna yemeğinde kullanılabilir. Çorba: Ispanak çorbası içine karıştırılabilir. Güveç: Peynir ve galeta unu ile güveç yapımında kullanılabilir. Atıştırmalık: Çözdürülmüş ıspanak, krem peynir ve otlarla karıştırılarak kraker veya sebzelerle servis edilebilecek bir sos haline getirilebilir.