Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sultangazi'de sucuk baharatı yapmak için gerekli malzemeler ve tarif şu şekildedir:
Malzemeler:
- Tatlı kırmızı toz biber 14
- Kimyon 14
- Kişniş 1
- Tarçın 14
- Karabiber 14
- Reyhan 1
- Zerdeçal 1
- Sarımsak (isteğe göre) 3
- Tuz (isteğe göre) 3
Hazırlanışı:
- 1 kg çift çekilmiş yağlı dana kıymaya 1 paket sucuk baharatı, isteğe göre 15-20 gr kaya tuzu ve 100 gr ezilmiş/toz sarımsak ekleyip iyice yoğurun 1.
- Karışımı buzdolabında arada yoğurarak 2-3 gün dinlendirin 1.
- Dinlendirilmiş karışımı sucuk şekline getirin veya bağırsaklara doldurun 2.
- Sucukları karanlık, serin ve soğuk bir yerde 5-7 gün asarak kurutun 1.
- Kuruma sırasında her parçaya kalın iğne veya şiş batırarak içinin çekerek hızlı olgunlaşmasını sağlayın 1.
Raf ömrü, serin ve rutubetsiz bir yerde imal tarihinden itibaren 1 yıldır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: