Buradasın
7 çeşit sucuk baharatı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
7 çeşit sucuk baharatı yapmak için gerekli malzemeler ve ölçüler şunlardır:
- Kırmızı Toz Biber: 20 gr 4.
- Kimyon: 20 gr 4.
- Karabiber: 4 gr 4.
- Pul Biber: 10 gr 4.
- Yeni Bahar: 5 gr 4.
- Tuz: 15-25 gr 4.
- Sarımsak: 3-5 diş 4.
Yapılışı:
- Dana eti ve yağları küçük parçalara kesip et makinesinde çekerek kıyma haline getirin 1.
- Baharatları et karışımına ekleyin ve iyice yoğurun 12.
- Yoğurulmuş et karışımını doğal bağırsaklara dikkatlice doldurun 1.
- Bağırsakları sıvı temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirdikten sonra et harcı ile doldurun 1.
- Her sucuğu eşit boyutlarda şekillendirip, uçlarını sağlam bir şekilde bağlayarak tamamen kapatın 1.
- Sucukları serin ve kuru bir ortamda, doğru nem ve sıcaklık seviyelerine sahip alanlarda kurutun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: