Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sultan sarmasının çatlamasının birkaç nedeni olabilir:
- Muhallebinin yeterince soğumaması 13. Muhallebinin, sultan sarması yapımında kullanılan krem şantinin erimemesi için iyice soğumuş olması gerekir 3.
- Tepsi veya kabın küçük olması 13. Muhallebi, büyük boy bir fırın tepsisine dökülmelidir; aksi takdirde kalın gelir ve sararken kırılmalar olabilir 13.
- Muhallebinin çok yüksek ateşte pişirilmesi 1. Muhallebiyi pişirirken çok yüksek ateş kullanılmamalıdır, aksi takdirde tencerenin dibi tutabilir 1.
- Sarma işleminin erken yapılması 13. Muhallebinin, rulo haline getirilmeden önce bir gün buzdolabında bekletilmesi önerilir 13.
Bu püf noktalarına dikkat ederek, sultan sarmasının çatlamadan sarılması sağlanabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: