Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sultan Mezesi yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Sebzeli Sultan Mezesi Tarifi:
- Malzemeler: 1 adet salatalık, 2 adet domates, birer tutam taze nane ve maydanoz, 3 adet sivri biber, 1 adet küçük soğan, 3 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı biber salçası, 2 çorba kaşığı nar ekşisi, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz 1.
- Yapılışı: Tüm sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın. Doğranmış malzemeleri bıçak darbesiyle ezilmiş bir görünüm alana kadar tekrar doğrayın. Salça, limon suyu, tuz ve nar ekşisini ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip soğuk olarak servis yapın 1.
- Mercimekli Sultan Mezesi Tarifi:
- Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 2 su bardağı su, 5 damla limon suyu, 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı çam fıstığı, 1 tutam kırmızı biber, 1 tutam doğranmış maydanoz 23.
- Yapılışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın ve 2 su bardağı su ile pişirin. Soğanı pembeleşene kadar zeytinyağında kavurun, içine ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Pişmiş mercimekleri kavrulmuş soğanla karıştırın. Ayrı bir tavada zeytinyağında çam fıstıklarının renkleri dönene kadar kavurun, içine toz kırmızı biberi ekleyip servis tabağına aldığınız mercimeklerin üzerine gezdirin ve doğranmış maydanozla süsleyerek servis edin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: