Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Suflelerin katlı katlı olmasının nedeni, yumurta akının çok iyi çırpılmış olmasıdır 5.
Fırın ısısına maruz kaldığında, yumurta aklarının içindeki hava genleşir ve kaptan yükselerek kabarır 5.
Ayrıca, suflenin katlı katlı olması için şu yöntemler de uygulanabilir:
- Kabarma yönü verme 1. Sufle kaplarının içini yağladıktan sonra, içine şeker serpip yuvarlayarak tüm çevresine yapışmasını sağlamak ve ardından kabı ters çevirerek şekeri tüm kaplara aktarmak 1.
- Kapların yağlanması 2. Sufle kalıplarının çok iyi yağlanması, suflenin düzgün kabarmasını ve taşarak fırına dökülmesini önler 2.
- Mikser kullanmama 2. Kar halindeki akları ve diğer sufle harcını karıştırırken mikser yerine tahta kaşık veya spatula kullanmak 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: