Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sufle yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Yumurta kullanımı: Yumurtalar taze ve oda sıcaklığında olmalıdır 13. Yumurta beyazları ve sarıları ayrı kaplarda çırpılmalıdır 15.
- Çikolata seçimi: Bitter çikolata kullanılması önerilir, ancak damak tadına göre sütlü çikolata da kullanılabilir 35.
- Karışımın hazırlanması: Süt, çikolata ve tereyağı sos tenceresinde eritildikten sonra, karışım ılıkken içine yumurta sarıları ve toz şeker eklenmeli, iyice çırpılmalıdır 13.
- Kuru malzemeler: Un veya kakao gibi kuru malzemeler eleyerek eklenmelidir 1.
- Yumurta beyazlarının eklenmesi: Yumurta beyazları, harcın içine azar azar ve spatula ile alttan üste doğru karıştırılarak eklenmelidir 15.
- Pişirme: Sufle, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında en fazla 10 dakika, 180 derecede ise en fazla 12-13 dakika pişirilmelidir 13. Fırının kapağı pişirme sırasında açılmamalıdır 1.
- Servis: Sufle, piştikten hemen sonra sıcak olarak servis edilmelidir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: