Buradasın
Sucuklu tepsi kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuklu tepsi kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kangal sucuk 1;
- 1 kg az yağlı kıyma (1 kez çekilmiş) 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 2 demet maydanoz 1;
- 1 adet domates 1;
- 3 adet kırmızı biber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber 1.
Hazırlanışı:
- Maydanoz, sarımsak ve kırmızı biberleri ince kıyın 12.
- Bir kapta kıyma, kıyılmış maydanoz, sarımsak ve kırmızı biberleri, baharatları da ekleyerek yoğurun 1.
- Yağlanmış orta boy yuvarlak tepsiye kıymayı elinizle bastırarak 1 cm kalınlığında olacak şekilde yayarak ve dilimleyerek yerleştirin 1.
- Halka şeklinde kestiğiniz sucukları tepsinin kenarlarına dizin 1.
- Tam ortaya domatesi yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında arada kontrol ederek pişirin 12.
Porsiyon: 8 kişilik 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: