Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su böreğinin pişip pişmediğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Renk: Su böreği, önceden ısıtılmış 210 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir 13.
- Doku: Böreğin katları arasında yer alan yufkalar, haşlama ve şoklama işlemleri sayesinde pişer ve kat kat bir yapı oluşur 5.
- Koku: Böreğin aromasının yoğun olması için, 1 çay bardağı zeytinyağı yerine aynı oranda eritilmiş tereyağı kullanılabilir 1.
Su böreğinin pişip pişmediğini kesin olarak anlamak için, fırının alt ve üst katmanlarının eşit şekilde piştiğinden emin olmak amacıyla tepsiyi fırında arada bir çevirmek önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: