• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Su böreğinin piştiğini nasıl anlarız?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pişirme

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, flaky *su böreği* sits on a traditional Turkish ceramic tray, steam rising from its crisp layers as a hand gently taps the crust, producing a satisfying crunch.
    Su böreğinin piştiğini anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat edilebilir:
    1. Renk: Börek, fırında altın sarısı bir renk almalıdır 13.
    2. Kıvam ve Doku: Dış kısmı gevrek ve çıtır bir dokuya sahip olmalıdır 13. İç kısmı ise yumuşak olmalıdır 1.
    3. Ses Testi: Pişen böreğe hafif bir vurduğunuzda çıtır bir ses çıkıyorsa, bu böreğin iyi piştiğinin bir göstergesidir 1.
    4. İç Malzeme: Böreği keserek iç malzemeyi kontrol edebilirsiniz, içindeki malzeme tamamen pişmiş ve ısınmış olmalıdır 1.
    5. Zaman ve Isı Kontrolü: Tarifte belirtilen süreye ve sıcaklığa dikkat edilmelidir, genellikle 180-200°C'de 20-30 dakika arasında pişer 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. feeddi.com
        1
      2. ismailtosun.com
        2
      3. gunceloku.com
        3
      4. evtarifim.com
        4
      5. tepsisuboregi.com
        5
    • Su böreği pişirme süresi nasıl ayarlanır?

    • Su böreği için en iyi pişirme sıcaklığı nedir?

    • Böreğin çıtır olması için hangi püf noktaları var?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Börek fanlı mı pişer fansız mı?

    Börek, fansız (alt-üst ısı) fırında pişirilmelidir. Fanlı program, dışı çıtır içi az pişmiş yemekler elde etmek için kullanılır. Börek pişirirken fırının derecesi 180 ise, börek en az 30 dakika pişirilmelidir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • Pişirme
    • Börek
    5 kaynak

    En iyi su böreği hangi tepsiyle pişer?

    En iyi su böreği, geleneksel olarak fırın tepsisinde pişer.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PişirmeAraçları
    5 kaynak
    A golden, flaky su böreği fresh out of a traditional Turkish oven, with steam rising from its layers, placed on a wooden table beside a bowl of yogurt and a sprinkle of parsley.

    Su böreği en güzel hangi fırında pişer?

    Su böreği en güzel önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişer.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Fırın
    5 kaynak

    Gerçek su böreği ve yalancı su böreği arasındaki fark nedir?

    Gerçek su böreği ve yalancı su böreği arasındaki temel farklar şunlardır: Yufka Kullanımı: Gerçek su böreğinde yufkalar tek tek açılır, haşlanır ve kat kat yerleştirilir. Pişirme Tekniği: Gerçek su böreği, ocakta iki kez pişirilir; önce hamur haşlanır, ardından tepsiye döşenip ateşte pişirilir. Lezzet ve Kıvam: Gerçek su böreği, yumuşak iç dokusu ve tereyağı kokusuyla daha zengin bir tada sahiptir.
    • YemekTarifleri
    • TürkMutfağı
    • Börek
    • PişirmeYöntemleri
    5 kaynak

    Su böreği fırında kaç dakika pişer?

    Su böreği fırında ortalama 45 dakika pişer.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    5 kaynak

    Su böreği hamuru nasıl yapılır?

    Su böreği hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 3,5 su bardağı un; 1,5 tatlı kaşığı tuz; 6 adet yumurta. Yapılışı: 1. Yumurtaları bir kaseye alın ve üzerine tuzu ekleyip karıştırın. 2. Karışımın üzerine unu ekleyin, tahta kaşıkla toplayın ve yoğurmaya başlayın. 3. Orta yumuşaklığa ulaştığında yoğurmayı bırakın. 4. Un serpilmiş bir tezgaha alın ve elinizi unlayarak bezelerinizi ayırmaya başlayın. 5. Bezelerinizi un serpilmiş bir tabağa yerleştirip üzerine bir buzdolabı poşeti kapatarak yarım saat bekletin. Hamurun iyice yoğrulduğundan ve dinlendiğinden emin olmak, parçalanmasını önlemek için önemlidir. Su böreği hamuru, içine su katılmadan sadece yumurta ve un ile hazırlanır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Hamur
    • Börek
    5 kaynak

    Su böreği malzemeleri nelerdir?

    Su böreği malzemeleri: Hamur için: 3,5 su bardağı un; 6 adet yumurta; 1,5 tatlı kaşığı tuz. Ara katlar için: 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı); yarım çay bardağı sıvı yağ. İç harcı için: 600 gram beyaz peynir veya salamura köy peyniri. Haşlamak için: 1,5 litre su; 5 tatlı kaşığı tuz (40 gram); 1 yemek kaşığı sıvı yağ. Su böreğinin yapımında ayrıca bir tepsi ve yağlı kağıt gereklidir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Börek
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"5oue0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsu-boreginin-pistigini-nasil-anlariz-180632849%3Flr%3D213%26ncrnd%3D66388","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9735625631757717393","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757717423732183-11772395754810819667-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-154-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ouew01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"5oue1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ouew02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"5oue2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Su böreğinin piştiğini anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat edilebilir:\n\n1. **Renk**: Börek, fırında altın sarısı bir renk almalıdır [```1```](https://feeddi.com/borek-pistigini-nasil-anlariz)[```3```](https://gunceloku.com/galeri/boregin-pistigini-nasil-anlariz-2-28196).\n2. **Kıvam ve Doku**: Dış kısmı gevrek ve çıtır bir dokuya sahip olmalıdır [```1```](https://feeddi.com/borek-pistigini-nasil-anlariz)[```3```](https://gunceloku.com/galeri/boregin-pistigini-nasil-anlariz-2-28196). İç kısmı ise yumuşak olmalıdır [```1```](https://feeddi.com/borek-pistigini-nasil-anlariz).\n3. **Ses Testi**: Pişen böreğe hafif bir vurduğunuzda çıtır bir ses çıkıyorsa, bu böreğin iyi piştiğinin bir göstergesidir [```1```](https://feeddi.com/borek-pistigini-nasil-anlariz).\n4. **İç Malzeme**: Böreği keserek iç malzemeyi kontrol edebilirsiniz, içindeki malzeme tamamen pişmiş ve ısınmış olmalıdır [```1```](https://feeddi.com/borek-pistigini-nasil-anlariz).\n5. **Zaman ve Isı Kontrolü**: Tarifte belirtilen süreye ve sıcaklığa dikkat edilmelidir, genellikle 180-200°C'de 20-30 dakika arasında pişer [```1```](https://feeddi.com/borek-pistigini-nasil-anlariz)[```4```](https://evtarifim.com/articles/su-boregi-nasil-yapilir/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://feeddi.com/borek-pistigini-nasil-anlariz","title":"Börek Piştiğini Nasıl Anlarız","shownUrl":"https://feeddi.com/borek-pistigini-nasil-anlariz","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.ismailtosun.com/boregin-pistigini-nasil-anlariz.html","title":"Böreğin Piştiğini Nasıl Anlarız? - İsmail TOSUN","shownUrl":"https://www.ismailtosun.com/boregin-pistigini-nasil-anlariz.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://gunceloku.com/galeri/boregin-pistigini-nasil-anlariz-2-28196","title":"Böreğin Piştiğini Nasıl Anlarız? - Güncel Oku","shownUrl":"https://gunceloku.com/galeri/boregin-pistigini-nasil-anlariz-2-28196","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://evtarifim.com/articles/su-boregi-nasil-yapilir/","title":"Su Böreği Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://evtarifim.com/articles/su-boregi-nasil-yapilir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://tepsisuboregi.com/su-boregi-yapmanin-10-puf-noktasi/","title":"Su Böreği Yapmanın 10 Püf Noktası","shownUrl":"https://tepsisuboregi.com/su-boregi-yapmanin-10-puf-noktasi/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Su böreğinin piştiğini nasıl anlarız?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Su böreği pişirme süresi nasıl ayarlanır?","url":"/search?text=Su+b%C3%B6re%C4%9Fi+pi%C5%9Firme+s%C3%BCresi+nas%C4%B1l+ayarlan%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Su böreği için en iyi pişirme sıcaklığı nedir?","url":"/search?text=Su+b%C3%B6re%C4%9Fi+pi%C5%9Firme+s%C4%B1cakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Böreğin çıtır olması için hangi püf noktaları var?","url":"/search?text=B%C3%B6rek+nas%C4%B1l+%C3%A7%C4%B1t%C4%B1r+olur%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Su+b%C3%B6re%C4%9Finin+pi%C5%9Fti%C4%9Fini+nas%C4%B1l+anlar%C4%B1z%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown, flaky *su böreği* sits on a traditional Turkish ceramic tray, steam rising from its crisp layers as a hand gently taps the crust, producing a satisfying crunch.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-htMNl8RlPOhADgZ1IHdF/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9735625631757717393","reqid":"1757717423732183-11772395754810819667-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-154-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757717423732183-11772395754810819667-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-154-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ouew03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"5oue3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/firin-nasil-kullanilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/fanli-fansiz-ne-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/yasam/kurabiye-fanli-firinda-mi-piser-ankastre-firinda-kurabiye-pisirme-ayari-fanli-mi-fansiz-mi-olmali-st1-7123518?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bilgidunyasi.com/piser/borek-fanli-da-mi-piser-fansiz-da-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://belo.com.tr/firinda-borek-hangi-programda-piser/?size=16&stub=1"],"header":"Börek fanlı mı pişer fansız mı?","teaser":"Börek, fansız (alt-üst ısı) fırında pişirilmelidir. Fanlı program, dışı çıtır içi az pişmiş yemekler elde etmek için kullanılır. Börek pişirirken fırının derecesi 180 ise, börek en az 30 dakika pişirilmelidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/borek-fanli-mi-piser-fansiz-mi-1395837320","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/su-boregi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/hazir-yufkadan-su-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/galeri/masterchef-su-boregi-tarifi-su-boregi-nasil-yapilir-hangi-malzemeler-gerekir-2730424?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/su-boregi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livashop.com/blog/icerik/su-boregi-tarifi?size=16&stub=1"],"header":"En iyi su böreği hangi tepsiyle pişer?","teaser":"En iyi su böreği, geleneksel olarak fırın tepsisinde pişer.","href":"/yacevap/c/yemek/q/en-iyi-su-boregi-hangi-tepsiyle-piser-1210243684","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmearaclari","text":"PişirmeAraçları"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kolay-su-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/hazir-yufkadan-su-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/su-boregi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetkesfi.com/firin-yemekleri/firinda-su-boregi-gelenekten-modern-yasama/435112?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cepmutfak.com/borek/borek-kac-derecede-piser-tepsi-boregi-firinda-nasil-piser/?size=16&stub=1"],"header":"Su böreği en güzel hangi fırında pişer?","teaser":"Su böreği en güzel önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişer.","href":"/yacevap/c/yemek/q/su-boregi-en-guzel-hangi-firinda-piser-3398104273","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"Fırın"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden, flaky su böreği fresh out of a traditional Turkish oven, with steam rising from its layers, placed on a wooden table beside a bowl of yogurt and a sprinkle of parsley.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-g7hhpXAiFRXY5krpPPWZ/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.borektarifleri.gen.tr/yalanci-su-boregi-tarifi-oktay-usta.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/gercegini-aratmayan-lezzet-yalanci-su-boregi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://haberglobal.com.tr/yasam/gerceginden-farki-olmuyor-yalanci-su-boregi-yapmanin-en-kolay-yolu-389765?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gazeteoksijen.com/yazarlar/ogul-turkkan/su-boregi-vs-lazanya-8677?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/yalanci-su-boregi--1607281%3fnr=true&rf=yalanci%20su%20b%C3%B6re%C4%9Fi?size=16&stub=1"],"header":"Gerçek su böreği ve yalancı su böreği arasındaki fark nedir?","teaser":"Gerçek su böreği ve yalancı su böreği arasındaki temel farklar şunlardır: Yufka Kullanımı: Gerçek su böreğinde yufkalar tek tek açılır, haşlanır ve kat kat yerleştirilir. Pişirme Tekniği: Gerçek su böreği, ocakta iki kez pişirilir; önce hamur haşlanır, ardından tepsiye döşenip ateşte pişirilir. Lezzet ve Kıvam: Gerçek su böreği, yumuşak iç dokusu ve tereyağı kokusuyla daha zengin bir tada sahiptir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gercek-su-boregi-ve-yalanci-su-boregi-arasindaki-fark-nedir-3968943380","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/egitim/borek-kac-dakikada-piser-firinda-borek-kac-dakikada-ve-kac-derecede-pisirilir-41870462?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/hazir-yufkadan-su-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/borek-tarifleri/su-boregi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livapastacilik.com/blogs/p/su-boregi-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/su-boregi-tarifi-nefis-pratik/?size=16&stub=1"],"header":"Su böreği fırında kaç dakika pişer?","teaser":"Su böreği fırında ortalama 45 dakika pişer.","href":"/yacevap/c/yemek/q/su-boregi-firinda-kac-dakika-piser-3771754348","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livashop.com/blog/icerik/su-boregi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/borek-tarifleri/su-boregi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/su-boregi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/su-boregi-nasil-yapilir-geleneksel-su-boregi-tarifi-ve-puf-noktalari/254620?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tepsisuboregi.com/su-boregi-hamuru-nasil-hazirlanir-2/?size=16&stub=1"],"header":"Su böreği hamuru nasıl yapılır?","teaser":"Su böreği hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 3,5 su bardağı un; 1,5 tatlı kaşığı tuz; 6 adet yumurta. Yapılışı: 1. Yumurtaları bir kaseye alın ve üzerine tuzu ekleyip karıştırın. 2. Karışımın üzerine unu ekleyin, tahta kaşıkla toplayın ve yoğurmaya başlayın. 3. Orta yumuşaklığa ulaştığında yoğurmayı bırakın. 4. Un serpilmiş bir tezgaha alın ve elinizi unlayarak bezelerinizi ayırmaya başlayın. 5. Bezelerinizi un serpilmiş bir tabağa yerleştirip üzerine bir buzdolabı poşeti kapatarak yarım saat bekletin. Hamurun iyice yoğrulduğundan ve dinlendiğinden emin olmak, parçalanmasını önlemek için önemlidir. Su böreği hamuru, içine su katılmadan sadece yumurta ve un ile hazırlanır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/su-boregi-hamuru-nasil-yapilir-491671777","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/isparta/neyenir/su-boregi-1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/su-boregi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://emiroglubaklava.com.tr/kiymali-su-boregi-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/su-boregi-malzemleri-nelerdir-nasil-yapilir-gercek-su-boregi-tarifi-ve-puf-noktalari-1968964?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livashop.com/blog/icerik/su-boregi-tarifi?size=16&stub=1"],"header":"Su böreği malzemeleri nelerdir?","teaser":"Su böreği malzemeleri: Hamur için: 3,5 su bardağı un; 6 adet yumurta; 1,5 tatlı kaşığı tuz. Ara katlar için: 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı); yarım çay bardağı sıvı yağ. İç harcı için: 600 gram beyaz peynir veya salamura köy peyniri. Haşlamak için: 1,5 litre su; 5 tatlı kaşığı tuz (40 gram); 1 yemek kaşığı sıvı yağ. Su böreğinin yapımında ayrıca bir tepsi ve yağlı kağıt gereklidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/su-boregi-malzemeleri-nelerdir-1789892064","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ouew04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"5oue4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ouew05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"5oue5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ouew06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}