Stollen yapımı için gerekli malzemeler: 400 gram un; 120 mililitre süt; 100 gram ekşi hamur; 5 gram yaş maya; 4 gram tuz; 50 gram yumurta; 200 gram pudra şekeri; 2 gram toz tarçın; 2 gram kakule; 100 gram tereyağı; 40 gram kuru üzüm; 20 gram kuş üzümü; 40 gram karışık meyve şekerlemesi. Yapılışı: 1. Hamur malzemelerini karıştırıp üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. 2. Badem ezmesi malzemelerini yoğurup rulo yapın ve buzdolabına kaldırın. 3. Mayalanan hamurun gazını alıp oval şekilde açın. 4. Hamuru mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamuru 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. 6. Çıkınca üzerine pudra şekeri serpin. Bazı tariflerde, rom içeren şerbete batırdıktan sonra pudra şekeri serpilmesi önerilmektedir.