• Buradasın

    Stollen ekmeği hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown loaf of Stollen bread dusted with powdered sugar, placed on a rustic wooden table in a cozy German bakery with snowflakes gently falling outside the window.
    Stollen ekmeği, Almanya'nın Dresden şehrine aittir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Stollen nasıl yapılır?

    Stollen yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram eritilmiş tereyağı; 2 yumurta; 200 gram şeker; 250 gram Quark (labne peyniri); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya şekeri; 250 gram kuru üzüm; 1 rendelenmiş limon kabuğu (veya portakal); 125 gram ufalanmış badem; İsteyenler için Marzipan (badem ezmesi). Yapılışı: 1. Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeleri karıştırın. 2. Kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. 3. Hamurun kıvamı kulak memesi olana kadar un ekleyin. 4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru Stollen şeklini vererek yerleştirin. 5. 170 derecede pişirin. 6. Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin ve üstüne bol bol pudra şekeri serpin. Not: Bu kek pofuduk bir kek değildir, biraz çörek gibi olur. Stollen yapmanın farklı tarifleri de bulunmaktadır, örneğin Dr. Oetker'in tarifi. Stollen yapımı hakkında daha fazla bilgi ve farklı tarifler için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir: nefisyemektarifleri.com; droetker.com.tr; youtube.com; kevserinmutfagi.com; callebaut.com.

    Stollen hangi ülkenin tatlısı?

    Stollen, Almanya'nın geleneksel tatlısıdır.