• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Stabilizör turşu ne işe yarar?

    • #Gıda
    • #Turşu
    • #KimyasalÖzellikler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Stabilizörler, turşuda çeşitli işlevler üstlenir:
    1. Jel oluşturma: Agar gibi stabilizörler, jel yapıcı özellikleri sayesinde turşu ürünlerinde (örneğin, jöleli şekerler, pudingler) jel oluşturur 15.
    2. Su tutma ve yapı: Aljinik asit ve ksantan gum gibi stabilizörler, suyun tutulmasını ve ürünlerin yapısının korunmasını sağlar 15.
    3. Emülsifiye etme: Karragenan, krema ve jöle gibi ürünlerde emülsifiye edici olarak kullanılır, bu da ürünlerin daha stabil olmasını sağlar 15.
    4. Bağlayıcı ve koruyucu: Turşu üretiminde kullanılan bazı stabilizörler, bağlayıcı ve koruyucu özellikler sunarak ürünlerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. gidabilgisi.blogspot.com
        1
      2. memorial.com.tr
        2
      3. akbis.gantep.edu.tr
        3
      4. feeddi.com
        4
      5. gidanotlari.com
        5
    • Aljinik asit su tutmayı nasıl sağlar?

    • Karragenan emülsifiye edici olarak nasıl çalışır?

    • Turşu üretiminde hangi stabilizörler kullanılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Turşu içinde hangi katkı maddeleri var?

    Turşu üretiminde kullanılan katkı maddeleri şunlardır: 1. Doğal Aroma Maddeleri: Sarımsak, maydanoz, dereotu, taze nane, defneyaprağı, asma yaprağı, yaprak kereviz ve hardal tohumu gibi bitkiler. 2. Antimikrobiyal ve Renk Stabilizatörleri: Asetik asit ve tuzları, sitrik asit, sorbik asit ve tuzları, kükürtdioksit. 3. Koruyucu Maddeler: Rafine tuz, kalsiyum klorür, riboflavin. 4. Sirke: Turşuda asitliği sağlamak ve lezzeti artırmak için kullanılır. Bu katkı maddeleri, turşunun çeşidine ve tüketici zevkine göre değişiklik gösterebilir.
    • #Gıda
    • #KatkıMaddeleri
    • #Turşu
    5 kaynak

    Turşuda stabilizatör yerine ne kullanılır?

    Turşuda stabilizatör yerine kalsiyum klorür kullanılabilir.
    • #Gıda
    • #Turşu
    • #Malzemeler
    • #Kimyasallar
    5 kaynak

    Salamura ve turşu aynı şey mi?

    Salamura ve turşu farklı kavramlardır, ancak birbirleriyle ilişkilidirler. Salamura, fermentasyon yöntemi olarak, malzemelerin (örneğin, turşu, asma yaprağı, beyaz peynir, zeytin) konulduğu ve tuz oranı %50'den fazla olan tuzlu suyu ifade eder. Turşu ise, sebzelerin (salatalık, lahana, havuç, biber vb.) salamura yöntemiyle korunarak ve lezzetlendirilerek yapılan bir yiyecektir. Dolayısıyla, turşu, salamuranın bir uygulamasıdır.
    • #Gıda
    • #Turşu
    • #Salamura
    • #Fermentasyon
    5 kaynak

    Turşuda hangi bakteriler oluşur?

    Turşuda laktik asit bakterileri oluşur. Bu bakteriler arasında en sık görülenler şunlardır: Enterococcus faecalis ve Leuconostoc mesenteroides. Lactobacillus brevis ve Pediococcus cerevisiae. Lactobacillus plantarum. Ayrıca, fermantatif mayalar (Torulopsis, Hanseluna, Saccharomyces) ve oksidatif mayalar (Debaryomyces, Pichia, Candida) da turşuda bulunabilir.
    • #Gıda
    • #Bakteriler
    • #Fermentasyon
    • #Turşu
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"j2jj0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fstabilizor-tursu-ne-ise-yarar-1284464512%3Flr%3D213%26ncrnd%3D59750","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5449986501754564597","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754564673035070-3841443331714319223-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-94-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"j2jjw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"j2jj1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"j2jjw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"j2jj2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Stabilizörler, turşuda çeşitli işlevler üstlenir:**\n\n1. **Jel oluşturma**: Agar gibi stabilizörler, jel yapıcı özellikleri sayesinde turşu ürünlerinde (örneğin, jöleli şekerler, pudingler) jel oluşturur [```1```](https://gidabilgisi.blogspot.com/2013/02/gda-sanayinde-kullanlan-onemli.html)[```5```](https://www.gidanotlari.com/gidalarda-kullanilan-stabilizatorler-nelerdir/).\n2. **Su tutma ve yapı**: Aljinik asit ve ksantan gum gibi stabilizörler, suyun tutulmasını ve ürünlerin yapısının korunmasını sağlar [```1```](https://gidabilgisi.blogspot.com/2013/02/gda-sanayinde-kullanlan-onemli.html)[```5```](https://www.gidanotlari.com/gidalarda-kullanilan-stabilizatorler-nelerdir/).\n3. **Emülsifiye etme**: Karragenan, krema ve jöle gibi ürünlerde emülsifiye edici olarak kullanılır, bu da ürünlerin daha stabil olmasını sağlar [```1```](https://gidabilgisi.blogspot.com/2013/02/gda-sanayinde-kullanlan-onemli.html)[```5```](https://www.gidanotlari.com/gidalarda-kullanilan-stabilizatorler-nelerdir/).\n4. **Bağlayıcı ve koruyucu**: Turşu üretiminde kullanılan bazı stabilizörler, bağlayıcı ve koruyucu özellikler sunarak ürünlerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur [```4```](https://feeddi.com/stabilizor-e450-nedir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://gidabilgisi.blogspot.com/2013/02/gda-sanayinde-kullanlan-onemli.html","title":"Gıda Mühendisi: Gıda Sanayinde Kullanılan Önemli Stabilizörler","shownUrl":"https://gidabilgisi.blogspot.com/2013/02/gda-sanayinde-kullanlan-onemli.html"},{"sourceId":2,"url":"https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/tursunun-faydalari","title":"Bağışıklık Dostu Turşunun Faydaları","shownUrl":"https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/tursunun-faydalari"},{"sourceId":3,"url":"https://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/148501-5799.pdf","title":"GİRİŞ","shownUrl":"https://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/148501-5799.pdf"},{"sourceId":4,"url":"https://feeddi.com/stabilizor-e450-nedir","title":"Stabilizör E450 Nedir","shownUrl":"https://feeddi.com/stabilizor-e450-nedir"},{"sourceId":5,"url":"https://www.gidanotlari.com/gidalarda-kullanilan-stabilizatorler-nelerdir/","title":"Gıdalarda Kullanılan Stabilizatörler Nelerdir? - Gıda Notları","shownUrl":"https://www.gidanotlari.com/gidalarda-kullanilan-stabilizatorler-nelerdir/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Stabilizör turşu ne işe yarar?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tursu","text":"#Turşu"},{"href":"/yacevap/t/kimyasalozellikler","text":"#KimyasalÖzellikler"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Aljinik asit su tutmayı nasıl sağlar?","url":"/search?text=Aljinik+asit+su+tutmay%C4%B1+nas%C4%B1l+sa%C4%9Flar%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Karragenan emülsifiye edici olarak nasıl çalışır?","url":"/search?text=Karragenan+em%C3%BClsifiye+edici+olarak+nas%C4%B1l+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Turşu üretiminde hangi stabilizörler kullanılır?","url":"/search?text=Tur%C5%9Fu+%C3%BCretiminde+kullan%C4%B1lan+stabiliz%C3%B6rler&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Stabiliz%C3%B6r+tur%C5%9Fu+ne+i%C5%9Fe+yarar%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5449986501754564597","reqid":"1754564673035070-3841443331714319223-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-94-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754564673035070-3841443331714319223-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-94-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"j2jjw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"j2jj3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/muevren/135908/10.Tur%C5%9Fu%20%C3%BCretiminde%20kullan%C4%B1lan%20hammaddeler.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://onedio.com/haber/tursu-yapiminin-puf-noktalari-609333?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/mukemmel-tursu-yapmanin-sirlari-lezzet-garantili-ipuclari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cahilim.com/pdf/yemek/tursu-on-islemleri.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://prezi.com/iknekppifrux/tursu-uretim-teknikleri/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tursu-icinde-hangi-katki-maddeleri-var-3919813099","header":"Turşu içinde hangi katkı maddeleri var?","teaser":"Turşu üretiminde kullanılan katkı maddeleri şunlardır: 1. Doğal Aroma Maddeleri: Sarımsak, maydanoz, dereotu, taze nane, defneyaprağı, asma yaprağı, yaprak kereviz ve hardal tohumu gibi bitkiler. 2. Antimikrobiyal ve Renk Stabilizatörleri: Asetik asit ve tuzları, sitrik asit, sorbik asit ve tuzları, kükürtdioksit. 3. Koruyucu Maddeler: Rafine tuz, kalsiyum klorür, riboflavin. 4. Sirke: Turşuda asitliği sağlamak ve lezzeti artırmak için kullanılır. Bu katkı maddeleri, turşunun çeşidine ve tüketici zevkine göre değişiklik gösterebilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/katkimaddeleri","text":"#KatkıMaddeleri"},{"href":"/yacevap/t/tursu","text":"#Turşu"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/muevren/135908/10.Tur%C5%9Fu%20%C3%BCretiminde%20kullan%C4%B1lan%20hammaddeler.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/183762/mod_resource/content/0/fermantasyon%20teknolojisi-tur%C5%9Fu%20%C3%BCretimi%20ve%20izlenmesi.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/tursunun-sert-olmas-icin-ne-yapmal?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.meleklermekani.com/threads/en-iyi-sonuc-alabileceginiz-tursu-yapimi-puf-noktalari.231045/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.wikipedia.tr-tr.nina.az/Stabilizat%C3%B6r_%28g%C4%B1da%29.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tursuda-stabilizator-yerine-ne-kullanilir-729272968","header":"Turşuda stabilizatör yerine ne kullanılır?","teaser":"Turşuda stabilizatör yerine kalsiyum klorür kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tursu","text":"#Turşu"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/kimyasallar","text":"#Kimyasallar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tech-worm.com/salamura-nedir-nasil-yapilir-hangi-urunler-salamura-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Salamura_%28fermantasyon_y%C3%B6ntemi%29?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetperisi.com/yemek-pisirme-teknikleri/sebzeleri-korumanin-ve-tatlandirmanin-yolu-tursu-ve-salamura/194182?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://shallbd.com/tr/4-farkli-tursu-yontemini-kesfedin-bilmeniz-gereken-her-sey/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mayituz.com/blog/salamura-nedir-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/salamura-ve-tursu-ayni-sey-mi-4203467662","header":"Salamura ve turşu aynı şey mi?","teaser":"Salamura ve turşu farklı kavramlardır, ancak birbirleriyle ilişkilidirler. Salamura, fermentasyon yöntemi olarak, malzemelerin (örneğin, turşu, asma yaprağı, beyaz peynir, zeytin) konulduğu ve tuz oranı %50'den fazla olan tuzlu suyu ifade eder. Turşu ise, sebzelerin (salatalık, lahana, havuç, biber vb.) salamura yöntemiyle korunarak ve lezzetlendirilerek yapılan bir yiyecektir. Dolayısıyla, turşu, salamuranın bir uygulamasıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tursu","text":"#Turşu"},{"href":"/yacevap/t/salamura","text":"#Salamura"},{"href":"/yacevap/t/fermentasyon","text":"#Fermentasyon"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Genel/Tursu-Uretimi-ve--Mikrobiyolojik-Ozellikleri_3347.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://pazarlamaciportal.com.tr/tursu-uretiminde-hangi-fermantasyon-sureci-gerceklesir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.acibadem.com.tr/hayat/tursu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.foodelphi.com/tursu-teknolojisi-dr-halil-tosun/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ensonhaber.com/bilgi/tursu-nasil-yapilir-tursunun-faydalari-nelerdir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tursuda-hangi-bakteriler-olusur-1940070019","header":"Turşuda hangi bakteriler oluşur?","teaser":"Turşuda laktik asit bakterileri oluşur. Bu bakteriler arasında en sık görülenler şunlardır: Enterococcus faecalis ve Leuconostoc mesenteroides. Lactobacillus brevis ve Pediococcus cerevisiae. Lactobacillus plantarum. Ayrıca, fermantatif mayalar (Torulopsis, Hanseluna, Saccharomyces) ve oksidatif mayalar (Debaryomyces, Pichia, Candida) da turşuda bulunabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/bakteriler","text":"#Bakteriler"},{"href":"/yacevap/t/fermentasyon","text":"#Fermentasyon"},{"href":"/yacevap/t/tursu","text":"#Turşu"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"j2jjw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"j2jj4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"j2jjw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"j2jj5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"j2jjw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}