Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sous vide (vakum altında) tekniğiyle birçok farklı yemek yapılabilir, bunlardan bazıları:
- Et yemekleri: Dana biftek, kuzu pirzola, tavuk göğsü gibi etler yumuşak ve sulu bir şekilde pişirilebilir 13.
- Balık ve deniz ürünleri: Somon, karides, levrek ve ahtapot gibi ürünler, dokularını kaybetmeden hazırlanabilir 13.
- Sebzeler: Havuç, kuşkonmaz, pancar gibi sebzeler fazla sertleşmeden veya lapa olmadan pişirilebilir 13.
- Yumurta: Özellikle 63 derecede pişirilen yumurta gibi özel tarifler hazırlanabilir 1.
- Tatlılar: Crème brûlée gibi sütlü tatlılar, pürüzsüz ve dengeli bir kıvam kazanır 1.
Ayrıca, sous vide tekniğiyle pişen yemekler, tava, ızgara veya kızartma teknikleriyle tekrar pişirilip servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: