Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde sous vide yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sous vide banyosu hazırlama 1. Bir tencereyi önerilen seviyeye kadar suyla doldurun, daldırma sirkülatörünüzü takın ve tarifinize göre sıcaklığı ayarlayın 1.
- Yiyecekleri vakumla kapatma 1. Yiyeceklerinizi tatlandırın ve ardından vakumla kapatılmış bir torbaya koyun 1.
- Pişirme 1. Su istenilen sıcaklığa ulaştığında, yiyecek torbanızı ekleyin 1. Pişirme süreleri, yapılacak yemeğe göre değişiklik gösterebilir; balık için 20 dakikadan, çekilmiş domuz eti için 72 saate kadar sürebilir 1.
- Mühürleme 1. Pişirme işleminden sonra, görünümünü güzelleştirmek için yemeğinizi hızlıca mühürleyin veya ızgara yapın 1.
Gerekli ekipmanlar:
- Sous vide makinesi 14. Daldırma sirkülatörü olarak da bilinen bu cihaz, suyu ısıtan ve tencerenin etrafında dolaştıran metal bir bobine sahiptir 1.
- Vakumlu kapatma makinesi 1. Yiyeceklerin torbada kuru kalmasını ve hiçbir tat kaçmamasını sağlamak için kullanılır 1.
Sous vide, doğru ekipman ve sıcaklık kontrolü gerektiren hassas bir pişirme yöntemidir; bu nedenle, ilk kez deneyeceklerin dikkatli olması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: