Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sous vide evde yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemelerin Hazırlanması: Pişirmek istediğiniz et, balık veya sebzeyi vakumlu poşete koyun ve gerekirse özel bir sos ekleyin 2.
- Poşetin Kapatılması: Vakumlu poşeti kapatmadan önce içindeki havanın tamamen boşaltılması için vakum makinesi kullanın veya sıcak su dolu bir kaba koyarak havanın çıkmasını sağlayın 24.
- Su Banyosunun Hazırlanması: Vakumlu poşeti, dengeli sıcaklığa sahip bir su banyosuna yerleştirin 2. Suyun, pişireceğiniz yiyeceğin nihai sıcaklığına ulaşmış olması gerekir 4.
- Pişirme: Yiyeceğin pişmesi için belirlenen sıcaklıkta ve sürede bekleyin, genellikle bu süre 1 saatten başlayarak 6 saate kadar çıkabilir 2.
- Servis: Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra yemeği doğrudan servis edebilir veya isteğe bağlı olarak tavada veya ızgarada biraz daha pişirebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: