Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk göğüs sote pişirmek için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 paket tavuk göğsü 1;
- 1 büyük boy soğan 1;
- 2 orta boy yeşil biber 1;
- 1 büyük boy kırmızı kapya biber 1;
- 2 büyük diş sarımsak 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- Yarımşar çay kaşığı kekik, karabiber, pul biber 1.
Pişirme aşamaları:
- Tavukları küçük küpler şeklinde doğrayın 1.
- Geniş bir tavayı iyice ısıtın ve içine sıvı yağ koyun 1.
- Doğradığınız tavukları tavaya ekleyin ve tavuklar suyunu salıp biraz çekene kadar soteleyin 1.
- Hafif irice doğradığınız soğanları ekleyin ve sotelemeye devam edin 1.
- Biberleri ve sarımsakları ekleyip 5-6 dakika soteleyin 1.
- Baharatları ekleyin, bir taşım karıştırıp altını kapatın 1.
Tavuk sote yaparken yanmaz-yapışmaz tava kullanmak, sebzeleri pişme süresine göre eklemek ve malzemeleri eşit şekilde doğramak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: