Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sote göğüs eti pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 4;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 adet soğan 4;
- 2 diş sarımsak 4;
- 1 adet kırmızı biber 5;
- 1 adet yeşil biber 5;
- 2 adet domates 5;
- Tuz, karabiber, kekik 5;
- İsteğe bağlı olarak pul biber 5.
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsü, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır 5.
- Soğan ve sarımsak ince ince doğranır 5.
- Kırmızı ve yeşil biberler de küp şeklinde doğranır 5.
- Domatesler kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır 5.
- Geniş bir tavaya zeytinyağı eklenir ve ısıtılır 5.
- Öncelikle doğranmış soğan ve sarımsak tavaya eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur 5.
- Ardından doğranmış tavuk göğsü eklenir ve etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir 5.
- Pişen etlerin üzerine doğranmış biberler eklenir ve birkaç dakika daha sotelenir 5.
- Son olarak doğranmış domatesler, tuz, karabiber, kekik ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir 5.
- Tüm malzemeler harmanlanır ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: