Buradasın
Somonu yumuşak pişirmek için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somonu yumuşak pişirmek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Sar pişir yöntemi: Somonlar, sar pişir (yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyoyla) paketine sarılarak 200 derece fırında 13-15 dakika pişirilebilir 1. Bu yöntem, somonun kendi buharında pişmesini sağlar ve kurumasını önler 1.
- Marine etme: Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve taze otlarla yapılan bir marinasyon, somonun lezzetini artırır ve pişirme sırasında kurumasını önler 35. Marine işlemi için en az 30 dakika, tercihen 2 saat beklenmelidir 35.
- Doğru ısı ve süre ayarı: Fırında pişirme için 180-200 derece, tavada pişirme için orta ateş idealdir 35. Somonun iç kısmının pembe ve nemli kalması için pişirme süresine dikkat edilmelidir 3.
Ayrıca, tereyağı veya zeytinyağı yerine tercihe bağlı olarak zeytinyağı kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: