Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bademli somon pişirmek için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin 3.
- Somon dilimini yağlı kağıdın üzerine alın 3.
- Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra biraz bal sürün 3.
- İri doğranmış bademleri balın üzerine serpin 3.
- Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve ortalama 20 dakika pişirin 3.
Alternatif bir tarif:
- 4 orta boy somon fileto 4;
- 1 su bardağı badem unu 4;
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 4;
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 4;
- 1 çay kaşığı deniz tuzu 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı 4;
- 4 su bardağı ıspanak 4;
- isteğe bağlı olarak limon suyu 4.
Hazırlanışı:
- Badem unu, maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi blender'da karıştırın 4.
- Hindistan cevizi yağını büyük bir tavada orta ateşte ısıtın 4.
- Somon dilimlerinin her iki tarafına badem unlu karışımdan sürün 4.
- Somonları tavaya alın ve her iki tarafını da 5 dakika pişirin 4.
- Taze ıspanak yapraklarını servis tabaklarına yerleştirin 4.
- Somonları ıspanak yatağının üzerine alın ve üzerine taze sıkılmış limon suyu sıkarak servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: