Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bademli somon pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
- Ayşe Tolga'nın Bademli Kıtır Somon Tarifi:
- Malzemeler: 4 orta boy somon fileto, 1 su bardağı badem unu, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 4 su bardağı ıspanak, isteğe bağlı olarak limon suyu 1.
- Yapılışı:
- Badem unu, maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi blender'da karıştırın 1.
- Orta ateşte Hindistan cevizi yağını ısıtın 1.
- Somon dilimlerinin her iki tarafına badem unlu karışımdan sürün 1.
- Somonları tavaya alın ve her iki tarafını da 5 dakika pişirin 1.
- Servis tabaklarına taze ıspanak yaprakları yerleştirin, üzerine somonu alın ve taze sıkılmış limon suyu sıkarak servis edin 1.
- Buse Terim'in Ballı Bademli Somon Tarifi:
- Malzemeler: 1 avuç badem, 200 gram somon, bal, tuz, karabiber 2.
- Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: