Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somon balığını en güzel pişirme yöntemleri şunlardır:
- Fırında Somon: Somon filetolarını zeytinyağı, limon dilimleri ve baharatlarla tatlandırıp 200°C fırında 12-15 dakika pişirebilirsiniz 13.
- Izgara Somon: Somonu zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuz ile marine edip ızgarada her iki tarafını 3-4 dakika pişirebilirsiniz 14.
- Tavada Somon: Teflon tavada az miktarda zeytinyağı ile somonun her bir yüzünü 3-5 dakika pişirerek iç kısmının sulu kalmasını sağlayabilirsiniz 15.
- Buharda Somon: Somon filetolarını buharlı pişiricide yaklaşık 10-12 dakika pişirerek doğal lezzetini koruyabilirsiniz 1.
Somonu fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde kuruyabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: