Buradasın
Somon balığı lakerdası nasıl yenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somon balığı lakerdası yemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hazırlık: Lakerda yapımında kullanılan somon balığını yıkayıp suyunu süzün, fileto haline getirin ve derisini çıkarın 14.
- Tuzlama: Derin bir kaba tuz, şeker, karabiber ve kişniş tohumu ekleyip karıştırın 1. Bu karışımı somon balıklarının her tarafına sürün 1.
- Dinlendirme: Balıkları kaseye yerleştirin, üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyin, kapağı olan bir kaba veya streç filme sararak buzdolabında 24 saat dinlendirin 1.
- Servis: 24 saat sonra balıkları sudan geçirip kurulayın ve dilimleyerek servis yapın 1. Yanında maydanoz, limon ve soğan gibi malzemelerle sunulabilir 1.
Lakerda yaparken somon balığının taze olmasına ve tuz ile şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlamanıza dikkat edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: