Buradasın
Soğan soslu bonfile nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğan soslu bonfile yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1/2 kilo bonfile 1
- 2 adet soğan 13
- 3 adet domates 1
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 2 adet sivri biber 1
- Tuz, karabiber, kekik 1
Yapılışı:
- Etleri, kendi suyunu verip çekene dek pişirin 1.
- Rendelenmiş soğanı 10 dakika kavurun 1.
- İçine az pişmiş etleri koyup biraz daha pişirin 1.
- Etler yarı yarıya pişince rendelenmiş domates ve doğranmış biber ile az miktarda su ekleyip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın 1.
- Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın 2.
- Döküm tava veya ocak üstü ızgarayı kızdırın 2.
- Bonfile dilimlerini ızgaraya yerleştirerek her iki tarafını mühürleyin 2.
- Dışlarını mühürlediğiniz bonfile dilimlerini sığabileceği büyüklükte bir fırın kabına dizerek fırına sürün 2. 15-20 dakika pişirin 2.
- Et fırında pişmekte iken, soğanı yağda iyice pembeleştirin 2.
- Dömi-glass sosu soğanlara ekledikten sonra blenderden geçirerek 2-3 dakika pişirin 2.
- Sosu ocaktan almadan kremayı ekleyin ve karıştırarak pişirin 2.
- Kremanın kaynamasına izin vermeden ateşten alın 2.
- Sosu bonfile dilimlerinin üzerine gezdirerek nohutlu buğday pilavı ve patates püresi ile servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: