Soğan soslu bonfile yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1/2 kilo bonfile - 2 adet soğan - 3 adet domates - 1 çorba kaşığı tereyağı - 3 çorba kaşığı zeytinyağı - 2 adet sivri biber - Tuz, karabiber, kekik Yapılışı: 1. Etleri, kendi suyunu verip çekene dek pişirin. 2. Rendelenmiş soğanı 10 dakika kavurun. 3. İçine az pişmiş etleri koyup biraz daha pişirin. 4. Etler yarı yarıya pişince rendelenmiş domates ve doğranmış biber ile az miktarda su ekleyip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. 5. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. 6. Döküm tava veya ocak üstü ızgarayı kızdırın. 7. Bonfile dilimlerini ızgaraya yerleştirerek her iki tarafını mühürleyin. 8. Dışlarını mühürlediğiniz bonfile dilimlerini sığabileceği büyüklükte bir fırın kabına dizerek fırına sürün. 9. Et fırında pişmekte iken, soğanı yağda iyice pembeleştirin. 10. Dömi-glass sosu soğanlara ekledikten sonra blenderden geçirerek 2-3 dakika pişirin. 11. Sosu ocaktan almadan kremayı ekleyin ve karıştırarak pişirin. 12. Kremanın kaynamasına izin vermeden ateşten alın. 13. Sosu bonfile dilimlerinin üzerine gezdirerek nohutlu buğday pilavı ve patates püresi ile servis yapın.