Buradasın
Soğan kebabı Antep usulü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü soğan kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram dana etinden çekilmiş kıyma 2;
- 1 kilo arpacık soğan 2;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 2;
- 1 çay kaşığı domates salçası 2;
- Pul biber, tuz ve karabiber 2;
- 1,5 su bardağı ılık su 2;
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi 2.
Yapılışı:
- Kırmızı etten elde edilen kıymanın içine tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice yoğurun 2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve bir köşeye koyun 2.
- Soğanları kabuklarıyla beraber iyice yıkayın ve tam ortadan ikiye bölün 2.
- İçine köfteleri yerleştirin 2.
- Ilık suyun içine salçaları koyun ve karıştırın 2.
- Tepsiye dizdiğiniz soğan kebaplarının üzerine bu suyu gezdirerek dökün 2.
- Isıtılmış fırının içerisine tepsiyi koyup 45 dakika bekleyin 2.
- Fırından çıkartıp üzerine nar ekşisini dökerek servis edin 2.
Alternatif bir tarif:
- Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin ve her birini üstten alt kısmını koparmayacak şekilde derinden ikiye kesin 1.
- Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun ve köfte haline getirin 1.
- Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin 1.
- İkiye kestiğiniz biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri de ilave edin 1.
- Nar ekşisi, zeytinyağı ve sıcak suyu küçük bir kasede karıştırıp soğanların üzerinde gezdirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: