• Buradasın

    Zeytinyağı fabrikalarının bir artığı olan zeytin küspesine ne denir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zeytinyağı fabrikalarının bir artığı olan zeytin küspesine "pirina" denir 12.

    Konuyla ilgili materyaller

    Sofralık zeytin ve zeytinyağı teknolojisi nedir?

    Sofralık zeytin ve zeytinyağı teknolojisi, zeytin meyvesinin tüketilebilir hale getirilmesi için uygulanan işlemler bütünüdür. Sofralık zeytin üretiminde kullanılan bazı teknolojiler şunlardır: Salamura yöntemi. Kırma zeytin yöntemi. Çizik zeytin yöntemi. Sele zeytin yöntemi. Zeytinyağı üretiminde ise genel olarak şu adımlar izlenir: 1. Hasat edilen zeytinler yıkanır ve kırıcılar ile parçalanır. 2. Parçalanan zeytinler makineler yardımıyla yoğrularak hamur kıvamına getirilir. 3. Olgunlaşma işlemi gerçekleştikten sonra zeytin hamuru dekantöre aktarılır ve santrifüj işlemlerine tabi tutularak karasu, yağ ve prina ayrılır.

    Zeytin küspesinden ne yapılır?

    Zeytin küspesi, gübre veya hayvan yemi olarak kullanılabilir. Ayrıca, aşağıdaki şekillerde değerlendirilebilir: Yakıt: Yağı alınan posa, preslenerek soba ve kalorifer yakıtı olarak kullanılabilir. Biyohidrojen ve biyogaz üretimi: Anaerobik fermantasyon yöntemiyle biyohidrojen ve biyogaz üretiminde kullanılabilir. Zeytin küspesi, Akdeniz ülkelerinde önemli bir biyokütle çeşididir.