Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sızma ve natürel sızma zeytinyağı arasındaki temel farklar şunlardır:
- Üretim Yöntemi: Natürel sızma zeytinyağı, zeytinlerin mekanik yöntemlerle, yani hiçbir kimyasal işlem görmeden sıkılmasıyla elde edilir 25. Sızma zeytinyağı ise zeytinin yapısını bozmadan gerçekleştirilen işlemler sonucu elde edilir, ancak bu süreçte zeytin ezilme ve parçalanma gibi bazı işlemler görür ve rafinasyon işlemine tabii tutularak asitliği düşürülür 1.
- Asit Oranı: Natürel sızma zeytinyağının asit oranı maksimum %0,8 iken, sızma zeytinyağının asit oranı en fazla %0,3'tür 12.
- Besin Değeri: Natürel sızma zeytinyağı, soğuk sıkım yöntemiyle üretildiği için besin değeri açısından daha yüksektir 15.
- Kullanım Alanı: Natürel sızma zeytinyağı, salatalar, soslar veya yemeklerin son dokunuşu için idealdir 23. Sızma zeytinyağı ise yoğun aroması ve meyvemsi tadı ile soğuk yemeklerde kullanılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: