Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytin çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Çekirdekli siyah zeytin 1. Doğallığını koruyan, çekirdeği çıkarılmadığı için daha uzun süre dayanıklılığını koruyan ve yoğun bir lezzet sunan siyah zeytin türüdür 1.
- Siyah çizik zeytin 12. Zeytinlerin üzerine çizikler atılarak tuzlu suda bekletilmesiyle elde edilen, hem lezzet kazanan hem de daha hızlı tüketime hazır hale gelen bir zeytin türüdür 12.
- Az tuzlu siyah zeytin 1. Yüksek tuz oranı bazı sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, az tuzlu siyah zeytinler daha sağlıklı bir seçenek sunar 1.
- Organik siyah zeytin 1. Kimyasal gübre ve ilaç kullanılmadan üretilen doğal siyah zeytinlerdir 1.
- Sele zeytin 234. Dalında iyice olgunlaşmış, rengi iyice koyulaşmış, dalında buruşmaya başlamış, eti kalın, çekirdeği küçük zeytinlerden yapılan siyah zeytin türüdür 234.
- Yuvarlama sele zeytin 2. Geleneksel yöntemlerle üretilen, zeytinlerin elle toplandıktan sonra bekletilmeden işleme alındığı ve su ile tuzun eşit olarak yayılması için birkaç günde bir yuvarlanarak olgunlaştırıldığı siyah zeytin türüdür 2.
- Kalamata 2. Karamürsel, Gebze, Gölcük ilçeleri, Bursa civarı ve Yunanistan'ın güneyindeki Kalamata şehri yöresinde yetişen, yumuşak ve etli bir zeytin türüdür 2.
Siyah zeytin çeşitleri, tatlandırma yöntemlerine göre de farklılık gösterebilir; salamura siyah zeytin, sirkeli siyah zeytin, kostik ile işlenmiş siyah zeytin gibi 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: