Kara üzümün en faydalı hali, çiğ olarak ve ara öğünlerde tüketilmesidir. Önerilen tüketim şekilleri: Taze tüketim: Kara üzüm, meyve olarak çiğ şekilde yenebilir. Kurutulmuş tüketim: Taze üzümler kurutulup uzun süre saklanabilir ve tüketilebilir. Ek olarak: Hoşaf, reçel veya pekmez yapılarak da tüketilebilir. Faydalarını artırmak için: Yanında C vitamini bakımından zengin gıdalar (örneğin, portakal suyu veya limon) tüketmek, demir emilimini destekler. Aç karnına yemek, vitamin ve minerallerin emilimini artırabilir. Kara üzüm, yüksek şeker içeriği nedeniyle porsiyon kontrolüne dikkat edilerek tüketilmelidir, özellikle diyabet veya insülin direnci olan bireyler dikkatli olmalıdır.