Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sitrülin malat içeren bazı besinler:
- Karpuz 134. Özellikle karpuzun kabuğa yakın beyaz kısmında yüksek düzeyde sitrülin bulunur 13.
- Kabak çekirdeği 24. Kabak çekirdekleri, sitrülin bakımından zengin bir kaynaktır 24.
- Salatalık 3.
- Soya 14.
- Nohut ve fasulye 13.
- Soğan ve sarımsak 3.
- Kırmızı et ve balık 3.
- Yer fıstığı 14.
- Bitter çikolata 3.
- Ceviz ve badem 3.
Besinlerde bulunan sitrülin miktarı, genellikle takviye olarak alınan miktarlara göre düşüktür 2. Sitrülin malat takviyeleri ise genellikle sentetik yollarla üretilir ve çok daha yüksek dozlarda sitrülin sağlar 2.
Herhangi bir besin takviyesi veya değişiklik yapmadan önce, sağlık durumunuza ve diyetinize uygunluğunu değerlendirmek için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: