• Buradasın

    Sitrulin doğal olarak nerede bulunur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sitrülin doğal olarak aşağıdaki besinlerde bulunur:
    • Karpuz ve karpuz kabuğu: Özellikle karpuz kabuğunun beyaz kısımlarında yüksek miktarda sitrülin bulunur 124.
    • Salatalık: Büyük oranda sudan oluşan salatalık da sitrülin içerir 12.
    • Kavun, kabak, soya: Bu sebzeler de sitrülin içerir ancak daha düşük miktarlarda 24.
    • Soğan ve sarımsak: Yemeklere aroma katan bu besinler de sitrülin açısından zengindir 14.
    • Nohut, fasulye ve yer fıstığı: Bazı bakliyatlar ve yer fıstığı da sitrülin içerir 14.
    • Karaciğer, kırmızı et ve balık: Protein açısından yüksek olan bu besinler de sitrülin içerir 1.
    Ayrıca, sitrülin takviye olarak da temin edilebilir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sitrülin malat hangi besinlerde bulunur?

    Sitrülin malat içeren bazı besinler: Karpuz. Kabak çekirdeği. Salatalık. Soya. Nohut ve fasulye. Soğan ve sarımsak. Kırmızı et ve balık. Yer fıstığı. Bitter çikolata. Ceviz ve badem. Besinlerde bulunan sitrülin miktarı, genellikle takviye olarak alınan miktarlara göre düşüktür. Herhangi bir besin takviyesi veya değişiklik yapmadan önce, sağlık durumunuza ve diyetinize uygunluğunu değerlendirmek için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

    L-Citrulline ne işe yarar?

    L-sitrülin, vücutta nitrik oksit üretimini artırarak kan akışını iyileştirir ve oksijen ile besin maddelerinin kaslara daha etkili bir şekilde taşınmasını sağlar. Bu amino asidin bazı diğer faydaları şunlardır: Yorgunluk hissini azaltma ve egzersiz sırasında dayanıklılığı artırma. Kas ağrısını hafifletme ve kasların daha hızlı iyileşmesini sağlama. Laktik asit birikimini azaltma ve antrenman süresini uzatma. Diyabet tedavisinde ve kan şekerinin dengelenmesinde kullanma. L-sitrülin kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir. En fazla L-sitrülin içeren gıdalar: karpuz; balkabağı; salatalık; acı kavun; su kabakları.

    Sitrulin hangi meyvelerde var?

    Sitrülin içeren bazı meyveler: Karpuz. Kavun. Sitrülin ayrıca salatalık, soğan, sarımsak, karaciğer, kırmızı et, balık, nohut, fasulye ve yer fıstığı gibi besinlerde de bulunur.