• Buradasın

    Şiş börek çorbası nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şiş börek çorbası, Hatay yöresine aittir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şiş börek çorbasının içine ne konur?

    Şiş börek çorbasının içine aşağıdaki malzemeler konur: Hamur için: 2 su bardağı un, 1/2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz. İç harç için: 150 gr kıyma, 1 orta boy soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kuru nane, yarım çay kaşığı tuz. Çorba için: 8 bardak su, 4 kaşık tuzlu yoğurt, 1 bardak haşlanmış nohut, 2 kaşık pirinç, 3 kaşık tereyağı, 2 tatlı kaşığı kuru nane, yeterince tuz. Ayrıca, çorbanın üzerine eritilmiş tereyağı, toz kırmızı biber ve nane karışımı da eklenebilir.

    Türkiye'nin en meşhur çorbası hangisi?

    Türkiye'nin en meşhur çorbalarından biri olarak Yayla Çorbası kabul edilmektedir.

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Hangi ilin böreği meşhur?

    Türkiye'de birçok ilin meşhur börek çeşitleri bulunmaktadır: Bursa: Bursa böreği, genellikle kıymalı veya peynirli iç harcı ile yapılır. Kayseri: Kayseri böreği, ince yufkalarla hazırlanan ve fırında pişirilen kıymalı bir börektir. Sakarya: Sakarya böreği, patatesli veya kıymalı olarak yapılır. Trabzon: Trabzon böreği, kıyma, soğan, yumurta ve baharatlarla hazırlanan bir iç harca sahiptir. Eskişehir: Eskişehir çiğböreği (çibörek), kıyma, soğan ve baharat karışımıyla yapılan bir börektir. İstanbul (Sarıyer): Sarıyer böreği, tarihi ve orijinal lezzetiyle bilinir.