Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şırdan, genellikle iki şekilde servis edilir:
- Elle Yenmesi: Kese kağıdı türünde bir kağıda sarılarak elde yenir 15.
- Tabakta Yenmesi: Restoranlarda şırdan tabakta servis edilir ve çatal bıçakla yenir 1. Çok kalabalıksa, elde yemek için porsiyon hazırlatılabilir 1.
Yeme süreci:
- Temizlik: Şırdan, tuz, limon suyu veya sirke ile temizlenir 12.
- Doldurma: İçi, baharatlı pirinç harcı ile doldurulur 12.
- Pişirme: Haşlama işlemi, kemik suyu ve salçanın karıştırıldığı su içerisinde yapılır 12.
- Servis: Haşlama sırasında iç dolgusunun taşmaması için şırdanın ağzı dikilir 1. Servis edilirken üzerine limon sıkılabilir 12.
Şırdan, yumuşaklığı ve dolgusu sayesinde daha çok ısırarak veya dilimleyerek tüketilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: