Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sinerjik etkiye sahip bazı besinler:
- Badem ve yoğurt: Yoğurttaki A ve E vitaminlerinin emilimini artırmak için badem tüketilebilir 1.
- Domates ve avokado: Domatesin içindeki likopenin emilimi, sağlıklı yağlar sayesinde artar 14.
- Yaban mersini ve üzüm: Antioksidan etkileri birleşerek güçlenir 1.
- Balık ve sarımsak: Kötü kolesterolü düşürme etkisi artar 1.
- Yeşil çay ve limon: Limonun C vitamini, yeşil çaydaki antioksidanların emilimini artırır 15.
- Yumurta ve peynir: Yumurta sarısındaki vitaminler, peynirdeki kalsiyum emilimini artırır 1.
- Hindistan cevizi yağı ve acı biber: Kapsaisin içeren acı biberin yağ yakma etkisi artar 2.
- Brokoli ve brüksel lahanası: Selenyum içeren besinlerle birlikte tüketildiğinde etkileri artar 2.
- Kuru fasulye ve sarımsak: Sarımsak, kuru fasulyedeki çinkonun daha iyi emilmesini sağlar 2.
- Quercetin içeren besinler (kapari, kırmızı soğan) ve C vitamini içeren besinler (limon, brokoli): Quercetin'in emilimi artar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: